Napsat recenzi

Všechno se nějak dalo, ale to jídlo...

Recenze hotelu Brzet Hotel a Pavilony *** (Chorvatsko - Střední Dalmácie - Omiš)

Hodnocení:
průměrně: 3,4/5
Vloženo:
Pobyt: srpen 2018
Přečteno: 594x
Recenze se líbila: 255 čtenářům
Fotografie: 2
Videa: 0
Komentáře: 0

Okolí a okolní restaurace skoro vykompenzovaly místní nedostatky a zachránily mou chuť k jídlu i mé zažívací ústrojí.

Ubytování  průměrně (3,4/5)

Vše je popsáno níže...

Strava a stravování  průměrně (2,5/5)

STRAVOVÁNÍ FORMOU POLOPENZE

Za jídlo dávám hostitelce dva body...

Snídaně

Snídaně formou "švédských stolů" - minimáslo, minimarmeláda, minimed, minipaštika, taveňák, jogurt, vejce na tvrdo, salám - junior, gothaj + další dva jim podobné druhy a když se zadařilo, byl dokonce i šunkový salám. Někdy byl i nakrájený salátový okurek, někdy na stůl přihodili i to, co zbylo z večeře... třeba filé nebo smažák. Samozřejmě to všechno jste si mohli dát s chlebem-ten byl dobrej. Vždy bylo jedno teplé jídlo, a to buď míchané vajíčka, vajíčka nebo vajíčka. Když jsme měli "štěstí", dostali jsme i párky, ale už předem nakrájené, nechápu proč. Jednou byla i smažená slanina, kterou jsem vynechal hlavně proto, že bych si přivodil žlučníkový záchvat, protože beznadějně tonula v oleji. Pravidelně se na stole střídaly kukuřičné lupínky a čokokuličky. Dvakrát se na stole objevilo ovoce (jablko, broskev, svěstka a žlutý meloun). Bohužel ovoce jako fíky nebo granátové jablko, které zde roste vedle hotelu a všude kolem, jsme nedostali.

Nápoje - káva jako melta, takže po snídani jsme si nechávali dělat kávu na baru za 8 kund. Mléko, kakao, horká voda na čaj, voda, grepová limonáda a buď jablečný nebo pomerančový džus. Záhadou mi bylo, že pokaždé džus chutnal jinak... asi podle toho, jak ho naředili.

Večeře

Večeře byly ovšem opravdový kulinářský zážitek. Začnu nápojema, protože to bude stručné. Voda, grepová limo, jeden ze zmíněných "100%" džusů, bílé nebo červené víno. Po třech skleničkách se vám půjde z jídelny samo. Můžete si ale vybrat buď jenom alko nebo nealko... máte totiž k dispozici pouze jednu skleničku. Pokud jste tedy slabší povahy jako my a inklinujete k alkoholu zdarma, hrozí vám po týdnu stráveném v resortu Brzet jaterní potíže.

Večeře se skládá z polévky - jakýsi žlutý, oranžový nebo béžový kalný snad vývar, v němž jsme lovili zlomky těstovin nebo nic. Polévky byly pravděpodobně instantní, což nás na jednu stranu možná uklidnilo. Tento chod tedy hodnotím jako instantní loveckou polévku. U večeře dávali k dispozici i chleba... možná se měl jíst k té polévce, netuším.

Hlavní chod... u večeře jsme si objednávali vždy jídlo na další večer. Na výběr bylo ze tří jídel. Nenechte se zmást, na vegan stravu se tady bohužel také nehraje. Spíše na vaječnou omeletu se žampiony a hranolkama, přičemž druhý den si můžete dát vaječnou omeletu se sýrem a hranolkama. Jinak v každém jiném jídle bylo hlavní surovinou maso, také nechápu proč. Celkově jídla jako ze staré školní jídelny. Estetický zážitek nula, někdy dokonce -1. Chuťový požitek... kdybychom nechodili na obědy do města si spravit chuť, myslím si, že by se mi už nevrátila.

Salát k večeři byl vždy formou bufetu - zelí, mrkev, červená řepa, kyselý i salátový okurek, hlávkový salát, rajče, cibule. Zvláštní bylo, že čím více jsme se blížili ke konci pobytu, paleta nabízené zeleniny začala blednout.

Dezert? Jednou byl nějaký kakaový řez, jindy pak celá broskev, kousek melounu (jednou vodní, jednou žlutý), hrozno, dvě kolečka ananasu (zkuste si jíst kolečko ananasu lžičkou na espresso) a jednou jsme dokonce dostali zmrzlinu - dva kopečky na talíři a u nich položený kornout.

Jednou byla večeře tematická - rybářské hody. Hodnotím nejvíce body. Výběr asi z osmi druhů ryb a mořských plodů, čtyř příloh - formou bufetu.

Kdybych měl tento večer hodnotit individuálně, tak musím říci, že úprava jídel a jejich prezentace sráží body k hranici čtyř až tří bodů.

S tímto večerem se pojí také zajímavá historka. Pro ty, kteří nejí ryby, byl připraven řekl bych vepřový guláš. Jeden český gurmán, jenž seděl u vedlejšího stolu, povýšil hranice nemožného o level výš, když si celou rybí pochoutku, kterou si nandal na talíř, s chutí zalil vepřovým gulášem. Podle oka mohu pouze nedoporučit.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,3/5)

Každý pokoj má balkón s posezením. Když budete mít štěstí, chytnete pokoj v patře, kde budete mít lepší výhled na moře. Na pokoji je klimatizace, malá lednice, televize, skříň a koupelna. Pokoj vám uklidí každý den, pokud na kliku nepověsíte červenou kartu. S úklidem jsme byli spokojeni do té doby, dokud neuklízely dvě mladé kočky, které si u toho stíhaly fotit selfíčka a nějak zapomněly vysypat i koš, což je podle mě základ, pokud tyto služby poskytují v rámci standardu.

Personál byl jinak opravdu milý, usměvavý a ochotný. Až na ty dvě slečny co nám jednou "uklízely" pokoj.

Pláž a moře  průměrně (4,3/5)

Oblázková pláž, krásné průzračné moře.

Okolí hotelu  průměrně (4/5)

Co se týče lokality tohoto turistického komplexu, musím říci, že jsem byl opravdu spokojený. Na pláž vidíte ze svého pokoje a cesta na ni trvá asi dvě minuty. Jedná se o veřejnou pláž, kde je opravdu hlava na hlavě, ale místo si vždycky najdete a výhodou je, že je vždy co k vidění... :D Na pláži jsou tři bary, všude se platí pouze hotově. Do městečka Omiš je to vycházkovým, možná bych dnes už řekl instagramovým, krokem cca 15 minut. Buď si můžete uličkami projít starou část města, kde vás místní klasicky vábí do svých hospůdek a reštik, mimochodem doporučuji Restoran Milo - skvělé krevetové rizoto, pokud byste měli chuť na dobrou pizzu, určitě si najděte restauraci Vagabundo. Vzhledem k tomu, jak vypadala strava v rámci polopenze, tak by se  vám tyto tipy mohly hodit. Pokud se vydáte podél hlavní štrase, opět míjíte reštiky, zmrzku a samozřejmě suvenýry... těch je tam opravdu veeel'a. Dobrý coctails míchají v Eol Rooftop Bar .

Kdo preferuje koupání "na Adama", v nedalekém Ruskamenu vedle autokempu Linda jsou menší oblázkové pláže, kde se nemusíte ostýchat.

Celkový dojem  průměrně (3,4/5)

Myslím si, že kdyby vedení investovalo do kuchyně i vybavení, mohlo by to být mnohem příjemnější místo ke strávení dovolené. Podle mě vůbec nemyslí na to, aby se zde hosté za další dovolenou vůbec vraceli.

Tento hotel nedoporučuji doporučuje 13
z 21 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro všechny věkové kategorie

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Střední Dalmácie - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání