Napsat recenzi

Velké překvapení za málo peněz

Recenze hotelu Oaza Sunca & Resnik Hotel Resort ** (Chorvatsko - Střední Dalmácie - Kaštel Štafilić)

Hodnocení:
průměrně: 3,7/5
Vloženo:
Pobyt: červenec 2013
Přečteno: 1 637x
Recenze se líbila: 480 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 4

Za 15000 ve slevové akci obdržíte dovolenou all inclusive. My jsme jeli 2 dospělí a naše dvě děti 2 a 4 roky. S vlastní dopravou.

Z většiny recenzí vyplývá že neuděláte chybu.

V té mé bych rád uvedl více informací, aby měl každý volbu jasnější. My jsme byli velmi překvapeni a rád se o zážitky podělím.

Nic z toho co najdete v textu nemá nic společného s jakoukoliv českou CK.

Smíšené pocity vytváří místní personál, management, a celkový stav areálu, který, dle mého názoru nemůže přežít pět sezon. Ale přežije. Je přece bohužel levný.

Ubytování  průměrně (3,2/5)

Byli jsme ubytováni v bílé, místním jazykem zcela přiléhavě kůče. Ne, není to apartmán jak jsme si mylně po přečtení nabídky CK mysleli, a asi ani bungalow není ten správný název. Kůča je bez kuchyňky, alespoň ten většinový bílý typ organizace 1+WC/koupelna. Exteriér i interiér kůči působí dojmem, že před 20 lety to mohlo být hezké.. Všude usazený vodní kámen, nebo sůl. Podlahy tu moc nemyjí, jen zametají. Na WC jsem se za celý týden nenaučil sednout tak aby šli zavřít dveře, pořád mi levé koleno koukalo do pokoje a dveře jsem měl mezi nohama..... Koupací obuv i do sprchy, ta moc neodtýká, ale naštěstí jsou na pláži funkční sprchy. Ručníky opravdu mění co dva dny, služba Vám kdykoliv vyjde vstříct. V rámci svých možností.

Areál je u letiště, toho se nebojte. letadla jsou sice hlučná, ale za hodinu je nebute vnímat. Děti potom milují pohled na letící letadlo z 1km. Z lodi jsem potom zjistil, že za areálem je vojenský prostor, vrtulníková základna námořnictva.

Strava a stravování  průměrně (4,1/5)

Dívali jste se na seriál Vyprávěj? Tak teprve tady je to to dnes tak moderní RETRO!

All Inclusive znamená nápoje 8-22 hod. Ráno snídaně sýry, šunka, jogurt, křupinky, nasládlá míchaná vajíčka z melanže. Oběd- bílá jíšková omáčka s kuřecím, hnědá hořká jíšková omáčka s vepřovým. Polévka vegetovka. Těstoviny a hranolky. Ledový salát, červená řepa, rajčata, okurky krájené, strouhané- každé zvlášť. Saláty coleslaw(s přísadou včerejších špaget), těstovinový(s přísadou míchaných vajec od snídaně), 2 další saláty ze zeleniny. Kukuřice, fazolky. Ryby- každý den jiná, bohužel ani pstruh nebyl k jídlu. Každý třetí den rybí prsty z ... asi z ryb. Doufám. K večeři varianta oběda. Každý den kompoty. V červenci. Chjo. No já si nepochutnal, ale mám pochopení pro člověka, který bude jíst s chutí soté ze slepice i u moře. Paradox je, že v té samé restauraci Vám za 40 kuna udělají celkem slušné středomořské rizoto s krevetama a za 25 kuna pizzu jak z Itálie.

Přiznám otevřeně, jsem diabetik a musím říct, že kromě vody nebyl nápoj bez cukru. Jo ke kávě umělé sladidlo, za to pochvala. Nemožnost rozdělit si jídlo na dva chody(odnést část na později) mě celkem limitovala také. Jídlo je tedy spíše plná penze. Mezi jídly je k dispozici pouze pití. Jen na místě. Nevynášet. You are watched!

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,5/5)

Animační programy super, aquaerobic, dětské akce... Tým české CK se snažil na jedničku. O to horší je přístup chorvatů, ale to je místní kolorit a asi i jasný důvod proč do Chorvatska jezdí pořád méně a méně čechů. Celkem byzarně působí obsluha ve veteránském vojenském stylu. Místy nevíte jestli Vás obsluhují, nebo hlídají. Pravda je, že hlídají. Jestli máte správné oblečení do jídelny (až budou umět vařit budu tam klidně nosit oblek), Jestli máte na ruce správný obojek pro váš turnus, jestli se dlouho nezdržujete a hlavně abyste nezůstali po zavíračce. Jablko z ruky Vám taky vemou, prostě ven se nesmí nic vynést. Strava jako vojenské tajemství. Moje tříleté děti pochopení pro to, že si nesmí vzít na pláž jablko moc neměli. Ale líbili se jim šediny sestřižené na ježka. Říkali jim bubáci. Popravdě pánové se při plnění rozkazu v jídelně ale snažili chovat velmi slušně a asi jim to i šlo.

Samostatnou kapitolou je internet, v hotelu není wifi (myslím alespoň v lobby, na kůčách to je pochopitelné). Mají tam jeden retropočítač v koutku a internet je cca za 30kuna/hodinu.

Pláž a moře  průměrně (4,3/5)

Tady jsme byli upřímě spokojeni, jen opravdu není možné koupání bez bot. My jsme s dětmi byli dvakrát autem v Omiši-Duce. Tam je opravdová písková pláž.

Resnik má i molo, takže jsme se tu i zakotvili loď, kterou jsme měli zapůjčenou z Trogiru.

Okolí hotelu  průměrně (3,6/5)

Bezprostřední okolí nic moc. Popravdě nevím, co by jsme tam dělali bez auta. Na druhou stranu Trogir byl super, jen pozor- na parkovišti v u DM drogerie nevracejí drobné. Ale to je asi chorvatský národní sport. Nenechte se nachytat, a nemávejte nad tím rukou! Split je super také. Omiš respektive řeka Cetina a rafting doporučuji také.

Celkový dojem  průměrně (3,7/5)

Popravdě cítím potřebu zvednout varovný prst. Pobyt na mě nepůsobil tak harmonicky jak popisují jiné recenze. Resnik je skanzen odborové dovolené. Management areálu nemá ambici zařízení někam posouvat, kontrast pochopíte při návštěvě beach baru v areálu. Ten je svým způsobem velmi soudobý a jako by k areálu ani nepatřil. Uvidíte spoustu přehrazených schodišť, která vám nesmyslně prodlužují cestu odkudkoliv kamkoli. Uvidíte spoustu nevyužitých hotelových prostor, tři, možná 4 opuštěné hotelové paneláky. Najdete skutečný skanzen polorozpadlých kůč oddělených kouskem plotu jako by nepatřil k areálu. To všechno uvidíte na vlastní oči. Ne na fotografiích. Zůstane Vám v ruce klika od vstupních dveří. Pod oknem kůči Vám budou vyset plavky Vašeho souseda na špagátě u stromu. Při cestě na pláž budete přelézat nebo obcházet závoru.

A pak Vám v poledne po obědě ustřihnou náramek, a nechají Vás bez vody a jídla čekat na autobus domů, který přijede v devět, v deset večer.

Tento hotel nedoporučuji doporučuje 32
z 45 recenzentů

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Pavla: Rozdílný názor - 16. 8. 2013 7:18

Toho pána je mi moc líto. Zase jeden chytrolín co byl všude 2x. My jsme tam letos byli a úroveň odpovídá ceně a hvězdičkám areálu, řekla bych že to byla jedna z dobrých dovolených za takovou cenu /mám 60 roků, takže jsem již nějakou tu dovolenou absolvovala/. Pokud chce mít vše nej, tak ať si pronajme vlastní apartmán s vlastním kuchařem a obsluhou. To by ale bylo asi jinak finančně zajímavé, že ? reagovat

Jiří Vohánka: Re: Rozdílný názor - 16. 8. 2013 8:47

Dobrý den, já Vás opravdu zcela chápu. Jenže jsem byl všude jen jednou, a až budu chystat druhé kolo, Resnik prostě vynechám. Víte, já se ve svých 38 letech nechci nechat okrádat. Dovolenou jsem letos trávil i v Itálii v hotelu na Lido di Jesolo, pro zajímavost za stejné peníze jako pobyt v Resniku. Nikdo mě tam neokrádal, nikdo mi nedával najevo, že je hrdý chorvat. Co se finanční zajímavosti týče, pro mě opravdu není klíčová, do Chorvatska jsem jel kvůli kapitánské zkoušce, a dohodnout pronájem lodě. Recenze, tak jak jsem sí napsal má spíše varovat lidi, protože všechny ostatní recenze o žádně chybičce nepíšou. prostě ideální dovolená. Můžete prosím seriozně, píšete, že Vám je 60, tak by to mělo jít napsat, co z mé recenze není pravda? díky Jiří Vohánka reagovat

Hanka: Rozdílný názor??? - 5. 9. 2013 23:05

Dobrý den, já naopak s názorem pana Voháňky musím zcela souhlasit, já tam letos se svou rodinou byla už potřetí a musím nepokrytě přiznat, že tento pobyt byl nejhorší ze všech, jaký jsem tam zažila. Ty závory a květináče na schodištích a neustálé obcházení přes recepci mě zcela dostalo a po týdnu stravování jsem už nevěděla, co si vybrat. Jak jsem se těšila domů na normální stravu. Jejich věčné hlídání jídla a hlavně pití, to že z pláže musíte přes závoru a následně projít recepcí bylo nepříjemné a obtěžující. Za mě už tedy Resnik také nikdy více. Vše ostatní co pan Voháňka napsal mohu jenom potvrdit. Dovedu si za ty peníze "nemalé" představit větší parádu.... reagovat

L. Tomanová: Re: Rozdílný názor??? - 19. 8. 2022 8:16

Dobrý den, dovolte mi přidat se do této diskuze. V Resniku jsme nyní poslední den. Jsme tu již po čtvrté a musím říct, že opravdu naposledy! Jsme ubytovaní v “ růžových” bungalovech- což by mělo být o třídu výš než bílé… prostory jsou zde o něco málo větší, ale celkový dojem zchátralosti a zanedbanosti a nelogičnosti zde přetrvávají Kamínky a nepořádek, kterému se nevyhnete není čím uklidit- v ubytku chybí smetáček a dokonce i hadr na zem! .Děti, které se za látkovým závěsem v koupelně osprchují a snaží se “ nenacákat musíte pochválit , že vám po osprchování zbyl k úklidi pouze rybník a ne oceán- bez nacákámí vedle ae osprchovst opravdu nejde… Na recepci na můj dotaz ohledně hadru na podlahu dostanete odpověď, že turisté vše rozkrádali a ničili, tak přistoupili k této variantě. Ztrávíte týden v nepořádku a obavách, zda vydrží závěs v koupelně na svém místě a nebo spadne a způsobí vodopád, který nemáte jak jinak vyřešit než tak, že nominujete jeden “ místní “ ručník na hadr na zem a doufáte v to, že ho po vás už nikdo nikdy nedostane jako funkční ručník. Na jídlo si zvyknete- máme za sebou all inclusive v Egyptě, to se samozřejmě nedá srovnat- ale pocitem hladu zde netrpíte. Nápoje příšerné, přeslauené- příjemné překvapení bylo letos pivo- čepujete si českého Braníka. Moře je špinavé. Podnikáme výjezdy za koupáním na protější stranu- kde jsou divoké pláže a i moje děti- které opravdu nemají tendenci řešit do čeho se ponoří - naznaly, že u hotelu je voda opravdu špinavá. Chvílemi máte pocit, že do moře si vysypala odpadky zrovna kolem projíždějící loď. Shrnu to tak- tuto dovolenou nedoporučuji. Jenám to líto- jezdili jsme sem rádi, ale rok od roku je to tu horší. Měli jsme teď dva roky corona pauzu- takže srovnávám s roky, kdy jsme tu byli ubytovaní před Covidem. reagovat
Přidat komentář

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Střední Dalmácie - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání