Napsat recenzi

Kompromis pro nenáročné

Recenze hotelu Hotel Habsburg (Česko - Ústecký kraj - Vejprty)

Hodnocení:
průměrně: 5/5
Vloženo:
Pobyt: leden 2015
Přečteno: 831x
Recenze se líbila: 462 čtenářům
Fotografie: 5
Videa: 0
Komentáře: 0
  • Rolba na kopci v Německu, cca 250 m od hotelu Habsburg. Skvělé na bobování....za 1e Rolba na kopci v Německu, cca 250 m od hotelu Habsburg. Skvělé na bobování....za 1e
  • Párová úzkokolejka Párová úzkokolejka
  • Za 60 euro vám na kopci půjčí na 30 min tyhle skútry Za 60 euro vám na kopci půjčí na 30 min tyhle skútry
  • Pohled z německé strany na České Hamry - z kopce kde se dá bobovat Pohled z německé strany na České Hamry - z kopce kde se dá bobovat
  • To je on, kopec na sjezdy... To je on, kopec na sjezdy...

Teplé prostředí kde strávit noc, než se vydáte za dalším dobrodružstvím. My zde hodnotíme ubytování v apartmánu, za který jsme si zaplatili příplatek 500,- Kč na pobyt. A to z prostého důvodu. Byli jsme 4 a chtěli jsme mít vlastní sociální zařízení na pokoji.

Ubytování  průměrně (4/5)

Ubytování v hotelu, který už něco pamatuje vyžaduje notnou dávku nadhledu. Omšelost zde čiší z každého kouta, ale snaha personálu udržet hotel v chodu a čistotě to vynahrazuje. Kdo hledá " luxus " v podobě výřivky, sauny, pokojové služby a recepce ať se poohlédne jinde. Toto zařízení se o Vás postará v základních bodech. Poskytnou teplo, hygienické zázemí, stravu. O zábavu či doprovodný program se musíte postarat sami, nebo se svými dětmi či přáteli. My jsme byli v hotelu s dvěma dětmi ve věku 5 a 10 let.

Strava a stravování  průměrně (4/5)

Zde se hodí také nedhled. Pokud nejste učinění gurmáni, dostanete zde jídlo, které je teplé a v dostatečném množství. Žádné malinké porce. Ale naprosto zaujate - už jsme jedli lepší hospodskou svíčkovou. Nicméně zde není žádné Prostřeno. A každý má jiné chutě. My jsme měli zaplacenou polopenzi a ke snídani bylo relativně z čeho vybírat. Caa 3 druhy uzenin ( gothaj, turista, šunka ) 2 druhy sýru ( eidam obyčejný a uzený ) , pomazánka. Bílý jogurt, oranžová a červená marmoška, vánočka, nebo makovec ( to se měnilo každý den, takže třeba ve středu už byl zase jiný sladký počin - nechci, aby to vyznělo, že střídají jen vánočku a makovec ), " kornflejky " , varná konvice s vodou na čaj - mix sáčků a každý si vybere na jaký má chuť. Káva. Pečivo - bílé rohlíky, obyčejný chéb a vícezrnný chéb. Nám u snídaně chybělo mléko pro děti. Ale zase - každý tvor je jiný. Personál byl ochotný a ač u vchodu visí nápis, že žádají hosty, aby si nenosili vlastní jídlo a pití do jídelny, s naším soukromým mlékem problém neměli. Asi chápali, že děti vápník potřebují :-).

My jsme patřili mezi ty hosty, kteří zde dali i obědy s dětmi - placené ( ve 4 i s pitím do 600,- Kč ). Zde vybíráte z obyčejného jídelníčku. Klasika - kuřecí či vepřový řízek, hranolky, vařené brambory, svíčková, guláš, halušky. Zkrátka obyčejná česká klasika. Ceny cca do 100,- Kč, ale za pěknou porci. A když Vám chutná, nemají problém s tím Vám na vaše vyžádání přidat.

Večeře v rámci polopenze. Funguje to tak, že Vás obsluha obejde a rozdá Vám lísteček, kde je na výběr ze dvou jídel, které budou k večeři následující den vašeho pobytu. Vy si vyberete variantu a množství a nahlásíte obsluze. Možná pro usnadnění personálu - my jsme měli jimi přidělený stůl s číslem. Tak jsme jim vždy napsali stůl číslo : .... a k danému jídlu počet a lístek jsme odevzdali. Nutno podotknouti, že večeře zahrnuje i teplou polévku. O té ovšem dopředu informaci nemáte. To je vždy takové malé překvapení večera. Ale dá se. Pro děti Vám připraví bez potíží poloviční prorce. K obsluze - smekáme. Protože cca 10-12 stolů - večer při věčeři vždy plně obsazených, zvládne obsloužit jeden pán. Ač budí trochu chaotickým a neupraveným dojmem, je vidět, že svou práci zvládá na výbornou s hvězdičkou. Rozhodně na jídlo jsme v jiných restauracích čekali mnohem déle i při menší obsazenosti a větší četnosti personálu. Takže v tomto směru klobouk dolů. Pivo čepují Gambrinus a Plzeň, běžné komerční limči, nic extra. Ale třeba točenou malinovku by jsme brali, stačila by.

Stoly vždy upravené s čistými ubrusy. Žádná špína. Hlavní jídelní prostor nekuřácký.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4/5)

Vybavení apartmánu : běžný sériově vyráběný nábytek, postele z borovicového dřeva, zátěžový koberec, který už něco pamatuje. Nedbalá záclonová elegance. Ale apartmán dostatečně velký pro 4 osoby. Co překvapilo, alespoň v našem pokoji byly matrace. Pružinové, ale nebyly vyležené a docela příjemně se na nich spalo. S polštáři už to bylo horší. Zde by asi bylo záslužno nakoupit již nové. Ale při troše snahy se dalo pod hlavu něco umuchlat. Chyběly závěsy nebo rolety. Sice je hotel situován tak, že nehrozí, že by Vás někdo z protějšího domu šmíroval, ale my jsme byli v ubytováni v době úplňku. A navíc svítící lampy u silnice taky nic moc. Ale když je člověk uondaný z horského vzduchu usne ať svítí cokoliv. Chyběl stůl. Byl zde jen konfetenční ze skla a ten jsme odsunuli stranou, protože se rozpadal a měli jsme strach, že mu naši chlapsi zasadí posední ránu z milosti. Sociální zařízení. Obecně na hotelu čisté. Papír nechyběl, ale byl to tzv dříčpr...., takže jsme nakonec použili náš. Na pokojovém soc. zařízení byl sprchový kout, bidet, umyvadlo a zrdcadlo a klasické splachovací wc, které děsilo naše děti. Bylo k němu totiž napojeno čerpadlo asi s drtičem a vždy po spláchnutí to vydávalo děsivé zvuky. No drtič. Ale s dávkou humoru se to dá i pochopit. Nevíme jestli má obec České Hamry obecní kanalizaci. A tak pokud musí využívat žumpu, je toto zařízení i pochopitelné. Teplá vode teče, ale musíte ji nechat chvíli odtéct.

Služby a personál : my jsme zažili jedninou personu, která zastávala funkci recepčního, číšníka. O něm již zmínka u stravování. Když se dáte s pánem dořeči sice trochu drmolí, ale dá se to pobrat. Velice ochotně a rád vám poskytne informace o tom co se kde v okolí dá podniknout a jak co funguje a co kolik stojí a kde co najdete. Myslím že je to takový ten člověk, který je rád, když je na něj někdo milý. A on si to zaslouží. K nám a našim dětem se choval moc hezky. A děti obecně v hotelu nikomu nevadí. První informaci, kterou jsme dostali, byla, že ještě ve 23:00 běhají děti po chodbách a dělají bugr - a pak následovalo mávnutí ruky. Což vyjadřovalo, že to opravdu není problém a nikdo to řešit nebude.

Možnost úschovy lyží a bobů a sáněk je také příjemná. A je zde i půjčovna lyžařského vybavení, ale té my jsme nevyužili, takže nemůžeme posoudit.

V hotelu si můžete zahrát za poplatek fotbálek, šipky a kulečník bez děr.

Ještě odbočka - skvěle v celém hotelu vržou podlehy. Takže je sranda, že všichni víte že je někdo na chodbě či v pokoji. A zdi jsou sádrokartonové, takže je přes ně slyšet. Ale pokud někdo z vás někdy bydlel na internátu tak asi ví co to obnáší. Ale únava je opravdu všemocná. A sousedy si nevyberete.

Sjezdovky, lyžařské tratě a vleky  průměrně (4,5/5)

Jsme nelyžaři, takže jak hodnotit. Snad jen z pohledu pěšího turisty, ale byli jsme zde v zimě. Ve vešení dny PO až ST. Dle toho co jsme viděli, bylo na Klínovci a v okolí vše ok. Žádné dlouhé fronty, nebo přeplněné sjezdovky. Asi jsme trefili dobrý termín i počasí.

Okolí hotelu  průměrně (5/5)

Byli jsme zde s dětmi. Kousek od hotelu cca 250 m je hranice s Německem. Když přejdete hranici, kterou tvoří malý mostek dostanete se na malinké nádraží, kde jezdí historická parní lokomotiva na úzkokolejné trase ( také jsme se svezli 3 stanice tam a zpět za 11euro - 5-ti letý syn jel zdarma ). Krásný zážitek. Ale dál. Za nádražím přejdete silnici a jste pod kopcem, kde se dá skvěle bobovat. A možná jezdit na lyžích, ale my jsme tam nikoho neviděli. Na radu našeho číšníka, jsem se vybavili eury a dostalo se nám služby, že pán s upravenou rolbou vyvezl za 1 e zájemce o sjezd až nahoru na kopec a dolů jsme pak cca 500m, možná i víc drandili super rychlostí a parádně jsme si to užívali my i děti. Přímo před hotelem staví skibus, který vás doveze zdarma ke sjezdovkám na Klínovci. Jen je třeba si u obsluhy hotelu zjistit časy. Ty nikde venku na cedulích nevisí. Hlavní tahy udržované, vedlejší už tolik ne. A to nám sněžilo každou noc. My jsme si udělali výlet i na rozhlednu Klínovec a na Ježíškovu cestu na Božím Daru. Zde nás překvalipo parkovné. Mile - 50,- Kč na celý den. To v leckterém městě stojí víc, než tady. A můžeme říci, že i běžkařské tratě byly zajištěny v kvalitním provedení. Protože Ježíškova cesta je spojená i s běžkařským okruhem. Takže ti co by chtěli jít pěšky jako my, budou muset být ohleduplní ke stopě, která je pro běžkaře připravena.

Celkový dojem  průměrně (5/5)

Nám se v Krušných horách líbilo, děti byly spokojené a už teď víme, že se sem zase někdy vrátíme. Nejsme nároční, ani si to jako 4člená rodina nemůžeme v dnešní době moc dovolit, takže ubytování nám poskytlo vše co jsme potřebovali. A komfort, ten máme doma. Pokud nejste zhýčkaní a háklivky, nebojte se a jděte do toho. Podkud Vám nevadí společné sprchy a wc na chodbě. Nebo jako my si připlaťte a budete v poho.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 2
z 2 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro rodiny s dětmi

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Ústecký kraj - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání