Napsat recenzi

Dovolená v Elenite

Recenze hotelu Holiday Village Elenite Hotel Villas **** (Bulharsko - Svatý Vlas - Elenite)

Hodnocení:
průměrně: 2,7/5
Vloženo:
Pobyt: červen 2015
Přečteno: 550x
Recenze se líbila: 435 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Zklamání z dovolené je většinou důsledek toho, že na ní odjíždíte s přehnaným očekáváním. Nic není dokonalé a když budete vědět předem do čeho jdete, můžete být jen mile překvapeni. Moje úvodní shrnutí je - hezká dovolená, pokud nejste snob nebo profesionální stěžovatel a dočtete si mojí recenzi.

Ubytování  průměrně (2,5/5)

Ubytování ujde, ale vilky jsou rozesety ve svahu, takže pokud se vám špatně chodí do schodů nebo máte dítě v kočárku, zvolte spíš hotel kde je výtah. Pokoje jsou vybaveny klimatizací, malou ledničkou a fénem. Vilky jsou ponořeny v lese, takže kdo má chatu jako já pochopí, že přítomnost nějakého toho hmyzu, jako jsou pavouci či stonožky je prostě nevyhnutelná - je to v klidu, když si jako já vezmete s sebou Biolit sprej a vše co má víc jak 4 nohy pošlete do věčných lovišť. Taky se moc nesmíte dívat po detailech - osadit okna a dveře rovně, vanu tak aby za ní nebyla půl centimetrová mezera nebo udělat schody aby nebyl každý nášlap jiný prostě bulharský řemeslník nesvede - mít je na stavbě tak je "zabiju", ale co - můj hotel ani stavba to není:)

Strava a stravování  průměrně (3,1/5)

Strava je chutná a je jí k dispozici až moc, takže to chce se krotit. Pokud máte střeva citlivá na obsah minerálů, připravte se na mírné střevní problémy. Bulharsko i většina Řeckých ostrovů má vápencové podloží a voda cestou nevyhnutelně posbírá minerály na které nejste zvyklí a jelikož to nezpůsobují bakterie, Endiaron vám nepomůže. Všichni místní a velká část turistů problém nemá, já u moře vždycky ať jsem v Řecku nebo Bulharsku - příště zkusím živočišné uhlí. Za co hotel nemůže, ale může vás to rozladit jsou rusové - jejich vychování a stolování se dá přirovnat snad jedině k tomu, když vypustíte hladová prasata ke žlabu se žrádlem. Musíte je ignorovat a taky záleží kolik jich tam je oproti turistům z kulturnějších zemí. Pití máte v ceně ale počítejte s tím, že Bulharské pivo se prostě nedá pít. Jednou či dvakrát, podle doby pobytu se můžete předem objednat do speciální restaurace s obsluhou, ale to moc nedoporučuji - my tam byli a v nabídce byly jen 3 jídla ještě úplně stejná co vaří pro švédské či bufetové stravování normálně a jediný rozdíl byl, že jste měli menší výběr, nemuseli si pro jídlo sami zajít a za pití jste naopak museli platit - druhou objednávku jsme raději zrušili a šli se najíst jako vždycky.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (2,4/5)

Pokud jste nikdy nebyli v Bulharsku tak se připravte, že služby jsou prostě o třídu horší než třeba v Egyptě či Tunisu, ale tam bych dnes už nejel, a o dvě třídy horší než v západních zemích. Na pokoji klidně nenajdete ručníky - jednoduše si vezměte svoje, stejně je budete potřebovat na pláž, na včasné doplňování toaletního papíru taky nespoléhejte, v areálu je několik obchůdků - kupte si raději svůj záložní. Hotelová sprchová mýdla či šampóny nepoužívám nikde, ale jsou tam - jestli je doplňují to nevím. Jinak jsou ale Bulhaři milí přátelští lidé a mezi číšnicemi byla dokonce i taková, co by podle mě mohla stát jako model antickým sochařům. Anglicky se domluvíte spíš jen na recepci a to ještě špatně - pokud umíte rusky, máte výhodu.

Pláž a moře  průměrně (3,5/5)

Moře je bezva - mělké, teplé, čisté, pláž písčitá se spoustou lehátek a slunečníků, takže není nutné běhat před snídaní zabírat si místo Nicméně ale počítejte s tím, že celé mořské dno je pokryté většími kameny a mušlemi, takže to chce boty do vody - já na ně zapomněl a hned jsem si rozřízl prst o mušli. Má to i výhodu - pokud se potápíte, není dno jen sterilní písek, ale hemží se to tam kraby a jinými potvorami.

Okolí hotelu  průměrně (3,6/5)

Hotelový areál je opravdu krásný a rozlehlý, navíc je to poslední komplex v zálivu, takže je to taková oáza zeleně bez aut. Po areálu hosty rozváží elektromobily, pláž lemuje příjemná promenáda - nakonec můžete se podívat do googlu. Velkým bonusem je pěkný aquapark, se skluzavkami, tobogány a sladkou vodou který je pro hotelové hosty zdarma. I tady jsou lehátka zdarma, ale zde si je nutné trochu pospíšit - není jich tam tolik co na pláži a navíc sem mohou za poplatek i hosté z jiných hotelů. Doporučuji si s sebou do kufru přibalit jeden středně velký hřebík nebo ocelovou tyčku průměru 2-3mm, délky tak 10-15cm - na rozdíl od pláže jsou zde slunečníky sklopné a dobré třetině chybí závlačky. V areálu je několik obchůdků, kde se dalo sehnat dokonce i vteřinové lepidlo a další stánky jsou hned za branou, takže když se vám nevejde do kufru třeba nafuovačka nebo lopatka a kyblík, vše tam seženete.

Celkový dojem  průměrně (2,7/5)

Celkově moc hezká dovolená. Hlavně děti se skvěle bavily a byly nadšené z pláže, z aguaparku, ze zmrzliny po každém jídle, z mušlí, medůz atd., neboť se nemusely starat o drobné nedokonalosti - od toho jsou rodiče :) Nakonec člověk nejede k moři kvůli ručníkům nebo přepychovému pokoji, ale kvůli dětem. Já bych raději coural po památkách. Dnes mě mrzí, že jsem nemohl v mládí cestovat - polovinu toho co jsem chtěl vidět už stačili muslimové zničit, ale to sem nepatří.

Celkově určitě doporučuji, nicméně pokud jste opravdu nároční a chcete utratit o desítky tisíc víc, určitě najdete ve Španělsku nebo Itálii kvalitnější hotelové služby. Taky bych neprotestoval, kdyby i tady nabízeli lepší servis, ale na druhou stranu nejsou určité nedokonalosti tak významné, abychom si dovolenou s dětmi neužili.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 18
z 41 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro zamilované a manželské páry
  • Pro všechny věkové kategorie
  • Pro starší a méně pohyblivé osoby

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Svatý Vlas - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání