Napsat recenzi

Interhotel Pomorie

Recenze hotelu Interhotel Pomorie *** (Bulharsko - Pomorie - Pomorie)

Hodnocení:
průměrně: 2,5/5
Vloženo:
Pobyt: srpen 2017
Přečteno: 179x
Recenze se líbila: 356 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

V Bulharsku jsme byli letos potřetí a tento hotel byl prozatím to nejhorší, co jsme zažili. Hotel jsou vlastně dva hotely spojené chodbou, jeden se jmenuje Interhotel Pomorie beach a druhý Hotel Pomorie. Původně nás ubytovali v Interhotelu, což je budova, která na fotkách působí jako ta novější, ale fotky klamou. Za časů Todora Živkova se zřejmě jednalo o exkluzivní hotel, ale od té doby tam neinvestovali zjevně ani leva a rozpadá se to před očima. Měli jsme mít apartmá (jeli jsme 2+2) s výhledem na moře (Sea view), dali nám apartmá s bočním výhledem (sea side). Jak jsme posléze zjistili, tento hotel apartmány s výhledem na moře ani nemá (přesto je klidně prodává), což bylo nakonec štěstí, protože po jednodenním a docela urputném boji nás hlavně z tohoto důvodu nakonec přesunuli do vedlejšího hotelu ve tvaru lodě, který, ač tak na první pohled zvenku nevypadá, byl již mnohem lepší a dostali jsme celkem slušný pokoj s asi 40m terasou nad mořem.

Celkově jsme měli dovolenou moc hezkou, ale jenom proto, že jsme si ji udělali hezkou sami. Především to chtělo hodně chodit, občas jsme využili i taxi a od hotelu jsme nic moc neočekávali.

Ubytování  průměrně (2,2/5)

Stará budova (Interhotel Pomorie Beach) je i na bulharské poměry výrazně nadhodnocen. Je to něco jako vybydlený hostel s recepcí, kterou moc nevyužijete, když neumíte rusky. V nepříliš prostorném apartmánu pro 4 lidi je jedna skříňka, do které by se vybalil jeden člověk, příp. 1 a 1/2 skromných (když jsem zkusil dotaz, zda by nebyla ještě nějaká skříň, bylo vidět, že se s paní recepční pohybujeme každý v jiném světě), věšáky upadávaly, jakmile se na ně něco pověsilo, lednice nefunkční (ale po stížnosti obratem vyměněná za úplně novou). Nová budova (Hotel Pomorie) výrazně lepší, prošla rekonstrukcí, pokoje vybavené dostatečně i funkčně, je v ní restaurace pro oba hotely. Bulharským 3 hvězdám odpovídá.

Strava a stravování  průměrně (2,8/5)

Vzali jsme si jenom snídaně a byla to rozhodně dobrá volba. Hotel je ve městě, takže se najíte prakticky kdekoli, dobře a za ceny, které nejsou vyšší než doplatek za all inclusive. Nehledě k tomu, že all inclusive by nás "přikovalo" k hotelu, což by bylo úplně špatně.

Jinak snídaně sice neurazily, ale rozhodně ani nenadchly. Každý den to samé, vajíčka, salám (nedobrý), slanina nebo párky (obzvláště párky nepoživatelné), džemy, máslo (hnusné), mléko (ještě hnusnější), nějaké cereálie (ty nejlevnější), bílý jogurt, rajčata, okurky, sýr - viditelně všechno koupené levně. Když jsem viděl, jak se tam k jídlu chovali naši pravoslavní východoslovanští bratři, tak se ani nelze divit, že hotel na jídle šetřil - i když alespoň z pohledu odnášeného jídla by nepochybně bylo levnější postavit ke dveřím pikolíka, který by vrátil každého, kdo má u sebe více než 3 kila jídla. Kdo může každý den snídat šopák, bude ze začátku nadšen, po čase se ho trochu přejí, ale nakonec to dá, protože jinou možnost nedostane. Já jsem jedl nakonec jenom míchaná vajíčka, rajčata a chleby s džemem, manželka ten šopák. Najedli jsme se, takže účel splněn. Obědy ani večeře jsme již neměli, ale nevěřím, že by mělo cenu je objednávat.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (2,8/5)

Výborná věc jsou dva bazény s mořskou vodou. Jeden je vnitřní 25m, hloubka od 1,25m do 3m, na kraji po celé délce oddělený pruh s hloubkou ca. 0,8 - 1m a voda v něm opravdu teplá. Když nám 2 dny pršelo a ochladilo se, tak jsme rádi využili, děti se tam vyblbli, ani tam nebylo moc lidí - spíše skoro nikdo. V hotelu je obchůdek, kde jsme pravidelně kupovali drobnosti, vodu, víno, cigarety a pod. - jestli to tam bylo dražší, než v supermarketu, tak jenom o minimum, spíše byly ceny stejné. S ruštinou se domluvíte všude (klientela je tak z 90% ruská), s jiným jazykem je problém, ale vždy se alespoň na jedné z recepcí pohybuje někdo, s kým se jakžtakž domluvíte buď anglicky nebo německy. Úklid nějaký probíhá, ručníky se jakžtakž mění, povlečení dtto. Hotel ale nenabízí plážové ručníky, musíte přivézt vlastní. Wifi pouze na recepci, poměrně pomalá, v exponovaných časech byl problém se připojit. Ani nelze přikoupit wifi na pokoj. Celkový přístup personálu jsme si pro sebe nazvali "bulharský šarm", takže se nám všechno hned lépe zvládalo, jinak bychom si před některými recepčními připadali jako otravný hmyz (vtipné je, že recepční dokáže s hostem komunikovat i v sedě otočená bokem, s nohama vyloženýma na židli před sebou a ještě má přitom zrak zabořený do mobilu a píše sms:) Hotel nabízel ještě lázeňské služby - nevyužili jsme.

Pláž a moře  průměrně (2,8/5)

U hotelu malé nevzhledné plážičky obklopené betonem a odpadky, moře plné řas. U bazénu pouze beton, obehnaný drátěným plotem oddělujícím přístaviště - vskutku nehezké. Městské pláže jsou ca. 15. min. pěšky a je tam opravdu čisté moře. Ze začátku hodně lidí, ale vejdete se. Slunečník 5 leva na den, ale dá se i na volné plochy bez slunečníků. Když nebudete líní a půjdete po pláži dále, budete odměněni. Opravdu unešeni jsme byli z dlouhatánské pláže, která odděluje jezero od moře. Krásné čisté moře, pláž divoká, nehlídaná (i neuklízená, ale nepořádek byl spíše až za dunama), čím dál jdete, tím méně lidí. Když foukalo, opravdu velké a silné táhlé vlny, takže pozor - to už bylo pouze pro plavce a pro děti ani po kotníky, protože další vlna by byla přes hlavu a tahalo to velmi silně zpět do moře. Na druhé straně slané jezero s léčivým bahnem (klouby, kůže, nervy), pouze se tam obtížněji hledal přístup. Bahno je cítit po vajíčkách a špatně se smývá, tak si to nenechávejte na poslední den :) Spoustě lidí ale bude vadit, že je to prakticky nuda pláž, i když nikdo neřeší, když se nebudete svlékat. My taky nejsme žádní vyznavači nudizmu a manželce děsně vadí i nahatá těla exhibicionistů (kteří se na každé takové pláži asi najdou), na která rozhodně nehodlala čučet. Já bych i čučel, ale fakt nebylo na koho :) Když jsme šli stále dále, našli se místa, že do obou stran od nás alespoň 50 m nikdo nebyl. Prostě jsme tam byli sami. Je to však ca. 1,5 - 2 hodiny pěšky (podle věku dětí a podle toho, kudy jdete), nebo taxi 10 leva + pěšky podle toho, jak daleko chcete ještě jít. Došli jsme si i na pláže v části Nové Pomorie - jsou tam větší hotely. Pláže hezké, udržované, hodně široké, ale moře špinavější, resp. ne tak čisté jako na druhé straně poloostrova ve starém Pomorie.

Okolí hotelu  průměrně (2,8/5)

U hotelu je přístav. Celou noc svítí osvětlení a i když svítí ze strany a nikoli přímo na vás, tak světelný smog trochu kazí výhledy na jinak hezké moře a protilehlé pobřeží. Městečko ale večer překvapivě ožívá, pěší zóna je plná lidí, spousta restaurací, řada atrakcí pro děti. Kolem hotelu nic moc, ale město přijemně překvapilo. Zažily jsme tam i nějaké mezinárodní folklórní klání na náměstí - vypadalo to moc hezky. Nečekejte však nic velkého, pořád je to malé bulharské městečko, spíše klidné.

Celkový dojem  průměrně (2,5/5)

Hotel má cenu pouze v bazénech s mořskou vodou (hlavně tom vnitřním). Pokud sem chcete, tak předem trvejte na ubytování v novější budově (Hotel Pomorie), jinak budete hodně sklamaní. Pomorie celkově má velký potenciál, který však pohříchu zůstává nevyužitý. Hodně Rusů i Bulharů, pár našinců, zápaďáka budete muset hledat lupou. Také řada starších lidí, ale jsou i rodiny s dětma. Jak jsem již psal, dovolená moc hezká, ale hotel a jeho služby měli s naší spokojeností pramálo co dělat.

Tento hotel nedoporučuji doporučuje 1
z 4 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro rodiny s dětmi

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Pomorie - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání