Napsat recenzi

Dovolená, na kterou se nezapomíná

Recenze hotelu Bilyana Beach Hotel **** (Bulharsko - Nesebar - Nesebar)

Hodnocení:
průměrně: 4,8/5
Vloženo:
Pobyt: září 2015
Přečteno: 451x
Recenze se líbila: 503 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Spokojenost se vším všudy.

Ubytování  průměrně (4,8/5)

Pokoj byl dostatečně prostorný, dvoulůžkový s rozkládacím dvojkřeslem. Výhled z balkonu na moře a na starý Nesebar. Večer je možno vidět pestrobarevně nasvícené lodě a slyšet charakteristickou jižanskou hudbu. Nebyla však nijak obtěžující. Pokoj je vybaven klimatizací, která se sama vypne při otevření okna. Postele jsou pohodlné, během týdne se převlékalo ložní prádlo, ručníky byly měněné denně. Jeden na nožky, dva malé a dva velké :-). V pokoji je malá lednička, telefon, zrcadlo, televize,stolek a dva bobíky na sednutí. U postele nástěnné lampičky, noční stolky, všechno pro pohodlí hostů. Jaké programy bylo možné vidět, to nevíme, protože televizi jsme v plánu o dovolené rozhodně neměli. V koupelně jsme měli vanu, pro případ i telefon, fén. Skříně na věci jsou také prostorné. Nám rozhodně nic nechybělo.

Hotel je vybaven 4 výtahy, takže nejsou žádné fronty, hotel působí velice útulným dojmem.

Strava a stravování  průměrně (4,8/5)

Těžko zde popisovat stravu, to bych potřebovala několik A4, abych obsáhla veškeré dobroty. Ale napsala bych jednu věc, kterou jsem v recenzích moc neviděla.Většina hostů popisuje zeleninu a ovoce všeho druhu a trochu jsem se obávala, že masožravci přicházejí zkrátka. Opak je pravdou. Pominu-li všechny sýry, rajská jablíčka, olivy, okurky, papriky, saláty, pomeranče, švestky, jablka, melouny, zmrzlinu, semínka, jogurty, palačinky, marmelády, chleby, vánočky, dortíky, pudinky, kompoty, zeleninové polévky,luštěninové polévky,bulharské speciality, ovocné sťávy, víno, pivo, alkohol, pizzu, sušenky, kávu, čaj, mléko...tak i masa bylo velmi mnoho k výběru. Salámy měkké, tvrdé,chorizo, játra na roštu, krkovice na steak, pečená kuřata, pečená masa, telecí guláš, telecí pečené, mletá masa, plněné papriky, několik druhů ryb na mnoho způsobů, hovězí pečené, dušené i na steak, zapečené s bramborami...Pečená bramborová kaše,hranolky, vařené brambory, špagety, ochucené rýže, pečené žampiony, ráno smažená vajíčka, fazole, čerstvé palačinky, volská oka, opečené párečky, opečená slanina, chleba ve vajíčku, v odpolední pizzerii obložené chleby, pizza, zmrzlina, alko i nealko, sušenky.

Jestli někdo říká nebo píše, že to ujde, tak by měl týden jíst starý chléb a vodu, aby se vzpamatoval. Protože to, co tam předvádějí místní kuchařky a kuchaři-klobouk dolů v takovém množství strávníků a ještě i s úsměvem. Všechno jídlo pořád doplňováno, číšníci a číšnice stále odnášejí talířky a přinášejí všechno to, co chybí. Patří jim obrovský dík.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,8/5)

Vše funkční, čisté, pohodlné. V jedné lampičce se nám rozbila žárovka a po nahlášení byla okamžitě vyměněná. Personál vstřícný. Barmani usměvaví a ještě poradili, jaké si máme nechat namíchat dobroty.

Na pláži nebo v hotelu nám chyběly hodiny. Když je člověk ve vodě, nemá představu o tom, kolik je hodin. Na venkovní straně hotelu by nemusely být špatné. Hodiny jsou jen v hale na recepci. Ani v jídelně nebyly. Možná se to někomu zdá zbytečné, ale patříme k těm, kteří s sebou nenosí mobily ani hodinky k vodě.

K úplné dokonalosti by mohla být na recepci váha na kufry, protože většina klientely byla na dovolené letecky. Při koupi dárečků byl problém váhu uhlídat a vše se řešilo až na letišti. Ale to tady píšu jen pro cestovky, na počet hvězdiček to nemá vliv.

V hotelu je směnárna, kde většina měnila peníze a také obchůdek s potravinami a pohlednicemi.

V den odjezdu jsme dostali do letadla svačinu :-).

Fungovaly denní i noční bary, kdo si chtěl popíjet, stále bylo co. Dokonce i knihovnička tam byla, pokud by se opravdu někdo kousal nudou.

Hotel má vnitřní i venkovní bazén, kde se hrálo vodní pólo a také tam animátoři měli nějaký program. To šlo opět mimo nás :-).

Pláž a moře  průměrně (4,8/5)

Pozvolný vstup do moře je zárukou pohodlného koupání pro malé děti a během našeho pobytu i pro osoby se ztíženou pohyblivostí. Moře bylo čisté, pláže udržované.Jelikož jsme neleželi celodenně u moře, ale přijeli jsme do Bulharska i na mírnou turistiku a setkání se s přáteli, lehátka jsme vůbec neřešili. Kdykoli jsme k moři přišli, vždy se lehátko našlo a mohlo se umístit třeba i přímo k baru :-). Věcí na lehátku si nikdo nevšímal, jakmile někdo odešel a lehátko zůstalo prázdné, barman nebo plavčík jej dokonce i uklidili. Tudíž jak to probíhalo ráno při útoku hostů na lehátka nevíme :-). Jídlo se nikde nepovalovalo, hosté byli disciplinovaní. Po těch ostatních to uklidili rackové.

V moři jsou řasy zcela výjimečně, téměř vůbec, večer traktůrek odvážel odpadky z košů. Tobogány u tohoto hotelu nejsou.

Okolí hotelu  průměrně (4,4/5)

Okolí hotelu - těžko říct, jak je to zde myšleno. V okolí hotelu bylo všude uklizeno, hotel byl večer osvětlený. Všechno, co může hotelový personál udělat, uděláno bylo.

Jestliže by měl člověk posuzovat okolí komplexně, nedostatky by se našly především v odpadcích a neudržovaných plochách. Ale to není záležitost hotelu, který se o své stará dobře.

Kousek od hotelu je zastávka busu, který vás doveze do starého Nesebaru (č.11, 3) anebo až na Sluneční pobřeží, do Burgasu, do Varny. Ve starém Nesebaru se dá přestupovat na všechny směry. Jízdenka stojí leva třicet (Nesebar - SP).

Všude je plno hospůdek, kam mohou jít utrácet ti, kterým se zdá jídlo v hotelu nedostatečné.

Za mne opět plný počet hvězdiček i za okolí - zejména přístup k autobusu.

Celkový dojem  průměrně (4,8/5)

Stále o dovolené mluvíme v superlativech, nevyjímaje ubytování v tomto hotelu. Je to dobře situovaný hotel přímo na pláži s vyhlídkou a blízkou docházkovou vzdáleností do staré části Nesebaru.

Tato lokalita nehýří tolik zábavou, jako Sluneční pobřeží, ale vyznavači nočního a společenského života nepřicházejí ani zde zkrátka.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 45
z 47 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro starší a méně pohyblivé osoby
  • Pro rodiny s dětmi

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Nesebar - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání